Friday, March 1, 2024
HomeStiriNu mai puneți leuștean în ciorbă!

Nu mai puneți leuștean în ciorbă!

Oprește adăugarea de leuștean în ciorbă! Aceasta este o greșeală extrem de frecventă și medicii trag un semnal de alarmă în privința acestei practici.

Leușteanul este recunoscut pentru beneficiile sale uimitoare asupra sănătății, însă în cazul anumitor afecțiuni este contraindicat.

Leușteanul este o sursă bogată de quercetină, una dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal. Quercetina are o puternică acțiune antioxidantă, reglează sistemul imunitar, are efecte antiinflamatoare, previne formarea plăcilor aterogene și este cunoscută pentru proprietățile sale anticancerigene.

Frunzele de leuștean conțin, de asemenea, uleiuri volatile aromatice, precum și vitaminele A și C. De asemenea, frunzele de leuștean conțin cumarină, un compus chimic cu gust amar, care are efecte pozitive în cazuri de hipertensiune, septicemie, osteoporoză, astm și contribuie la reducerea tumorilor și inflamațiilor, precum și la inhibarea apetitului.

Cu toate acestea, s-a observat că administrarea de leuștean în cantități mari și pe perioade lungi de timp poate avea un efect iritativ în cazul infecțiilor renale.

De asemenea, leușteanul nu ar trebui consumat în timpul sarcinii și ar trebui utilizat în cantități moderate (maximum 3 grame pe zi de frunze proaspete) în timpul alăptării.

RELATED ARTICLES

Most Popular

A lăsat-o pe Andreea Bălan după nici un an de relație “Nu ar fi acceptat să…

La sfârșitul unei relații de opt ani cu artistul Keo, Andreea Bălan a găsit alinare în prezența unui tânăr american, pușcaș marin. Relația părea să...

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei. Pe...