Monday, October 21, 2024
HomeStiriAmendă de 2900 lei pentru șoferii care fac această greșeală

Amendă de 2900 lei pentru șoferii care fac această greșeală

Codul Rutier cuprinde numeroase prevederi legale, iar mulți șoferi nu sunt la curent cu toate detaliile acestuia. Un aspect interesant se referă la utilizarea foliilor auto, care poate conduce la amenzi considerabile în anumite situații.

Potrivit Codului Rutier, este interzis să folosești folii auto în timpul deplasării pe drumurile publice. Orice polițist rutier are dreptul să oprească un șofer dacă observă astfel de folii aplicate pe mașină.

Foliile auto oferă diverse beneficii, cum ar fi reducerea luminozității în interiorul vehiculului, crearea unei atmosfere mai intime și un aspect plăcut al mașinii. Cu toate acestea, există situații în care foliile pot deveni periculoase. Prin urmare, Codul Rutier aduce clarificări importante în această privință.

Este permisă utilizarea doar a foliilor auto conforme cu ghidul de cerințe tehnice furnizat de Registrul Auto Român (RAR). În esență, trebuie să folosim doar folii auto omologate. Dacă nu respectăm această regulă, putem fi opriți în trafic și sancționați cu amenzi de până la 2.900 de lei. Pentru a evita astfel de amenzi, șoferii trebuie să aplice foliile auto doar în ateliere autorizate de RAR, deoarece aceasta este instituția responsabilă cu emiterea documentelor de omologare.

Atunci când sunt opriți în trafic din cauza foliilor auto, șoferii trebuie să prezinte o declarație de conformitate și un certificat de garanție. Există reguli clare în acest sens, precum faptul că foliile nu trebuie să fie din plastic, iar Registrul Auto Român cunoaște foarte bine această prevedere.

Utilizarea foliilor auto neomologate poate atrage amenzi de până la 2.900 de lei, iar certificatul de înmatriculare al vehiculului poate fi reținut în această situație.

Este important să fim conștienți de prevederile legale și să respectăm regulile în ceea ce privește foliile auto, pentru a evita consecințele neplăcute menționate.

Pe lângă aspectul foliilor auto, noul Cod Rutier din 2022 introduce și alte reglementări. De exemplu, amplasarea greșită a suportului pentru telefon pe parbriz poate duce la o amendă de până la 2.900 de lei. Conform noilor reguli, șoferii nu au voie să lipească sau să afișeze nimic pe parbriz care ar putea împiedica sau estompa vizibilitatea. Acest lucru include obiecte precum iconițe religioase, cruci, CD-uri sau jucării

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

de pluș atârnate la oglinda retrovizoare, precum și suporturile pentru telefon sau sistemele de navigație. De asemenea, este interzisă afișarea de fotografii pe geamurile laterale sau pe parbriz.

Conform clasificării amenzilor din clasa a IV-a a Codului Rutier, încălcarea acestor reguli poate atrage o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte, echivalentul a aproximativ 1.305 lei și 2.900 de lei, având în vedere că punctul de amendă este de 145 de lei.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE