Tuesday, October 22, 2024
HomeStiriAm aflat ce angajați iau cele mai mari pensii din România

Am aflat ce angajați iau cele mai mari pensii din România

Analiza recentă a pensiilor speciale din România a dezvăluit că unele dintre aceste venituri depășesc suma de 50.000 de lei. Acest articol investighează numărul de pensionari care beneficiază de aceste plăți substanțiale și, în același timp, exorbitante.

Clasamentul celor mai mari pensii speciale. Recordul: 50000 de lei
Potrivit clasamentului pensiilor speciale, există 18 pensionari în România care beneficiază de venituri brute lunare de peste 40.000 de lei.

Cel mai înalt pe lista acestor beneficiari este un fost magistrat, al cărui venit lunar sub formă de pensie depășește pragul de 50.000 de lei. Reforma sistemului de pensii, care este în prezent blocată în Camera Deputaților, ar urmări impozitarea suplimentară a acestor venituri semnificative.

Prin urmare, suma brută a celei mai mari pensii speciale din România este de 50.359 de lei, și este încasată de un fost magistrat.

Cea mai mare pensie specială din România
Este important de menționat că aceasta este singura pensie specială care depășește 50.000 de lei. În contrast, următoarele pensii speciale sunt de 48.015 lei (locul doi), 46.827 de lei (locul trei), 44.904 lei (locul patru), și 44.143 de lei (locul cinci).

Toate aceste pensii aparțin foștilor magistrați, conform informațiilor oferite de adevărul.ro.

Prima pensie în acest clasament care nu aparține unui fost magistrat este a unui fost pilot. El primește o pensie de 41.478 de lei, ocupând locul al 13-lea în clasament, conform datelor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice.

Pensii mari pentru piloți
Totodată, printre primele 20 de pensii speciale în funcție de valoare, două sunt încasate de foști piloți, în timp ce restul de 18 aparțin foștilor magistrați. Primele 18 pensii din acest clasament depășesc valoarea de 40.000 de lei, în timp ce a 20-a pensie specială are o valoare de 39.922 de lei brut.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Casa de Pensii a furnizat numărul total de pensii speciale în plată, precum și media fiecărei categorii de pensii. Există șase categorii de pensii speciale, acordate în funcție de următoarele legi:

  • pensii pentru foștii judecători și procurori,
  • pensii pentru foștii diplomați,
  • pensii pentru foștii funcționari publici parlamentari,
  • pensii pentru foștii piloți (personal aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România),
  • pensii pentru ce

i care au lucrat la Curtea de Conturi,

  • pensii pentru personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor.

Majoritatea pensiilor speciale sunt pentru foștii magistrați
De asemenea, potrivit datelor din luna mai, cei mai mulți beneficiari de pensii speciale se găsesc în rândul foștilor magistrați, cu un total de 5.252 de persoane, iar pensia medie în această categorie este de 21.555 de lei (cu 31 de lei mai mult față de luna aprilie).

Următoarea categorie, în funcție de număr, este reprezentată de cei care au lucrat în personalul auxiliar de specialitate de pe lângă instanțe și parchete: cu 1.658 de beneficiari și cu o pensie medie de 5.125 de lei. Apoi urmează foștii piloți, cu 1.369 de beneficiari, care beneficiază de o pensie medie în valoare de 11.507 lei.

RECOMANDATE

POPULARE