Friday, October 18, 2024
HomeStiriAm aflat cât câștigă un Nepalez în România

Am aflat cât câștigă un Nepalez în România

Există un număr semnificativ de nepalezi care au ales să își câștige existența în România, cu venituri de până la patru ori mai mari decât ar obține în țara lor natală. Un exemplu notabil este cel al unui bărbat nepalez, al cărui venit considerabil în România a permis soției sale să construiască o casă în Nepal.

În Nepal, soția lui câștigă doar 35 de dolari pe lună, lucrând în gospodăriile a două familii înstărite din Kathmandu. În absența sprijinului financiar al soțului său, care lucrează în România, s-ar fi confruntat cu dificultăți majore de supraviețuire.

Cu toate acestea, în prezent, familia se bucură de o situație financiară mai bună, grație banilor pe care soțul îi trimite din România.

După ce a sosit în Codlea, România, cu șase luni în urmă, bărbatul a lucrat ca tâmplar la o fabrică de mobilă și a trimis acasă majoritatea banilor pe care i-a câștigat. Acești bani nu numai că asigură supraviețuirea familiei sale, dar le permit să trăiască și o viață mai bună.

În comparație cu salariul minim din Nepal, venitul bărbatului în România este de 550 de euro pe lună, de patru ori mai mare. Acest venit mai mare i-a permis familiei să construiască o casă în Nepal.

Într-un alt cartier, la o distanță de 10 kilometri, o altă familie nepaleză se străduiește să supraviețuiască. Visul lor de a avea o casă nouă s-a realizat cu ajutorul banilor trimiși din România de către fiul lor, Nisan, care lucrează în România la sortarea deșeurilor. În trei ani, familia l-a văzut doar o dată.

Nisan a fost salutat de tatăl său pentru decizia de a lucra în România, având în vedere că opțiunile de muncă în Nepal sunt limitate și veniturile sunt scăzute.

Recent, s-a constatat că numărul muncitorilor asiatici în România a depășit 200.000, în condițiile în care țara se confruntă cu o criză a forței de muncă, ca urmare a emigrației românilor în țări ca Germania, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie.

Vestea tragică! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: ‘Mi-ai dăruit cel mai frumos și scump cadou. Drum...

Este doliu în familia cântăreței de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, după trecerea în neființă a fostului său soț, tatăl copilului său. Cea care a...

Cătălin Scărlătescu a spus adevărul despre originile sale. Nu a ascuns niciodată care este etnia lui:...

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. A fost mereu transparent cu admiratorii săi, împărtășind aspecte din viața personală. Cu...

De ce nu bea Monica Anghel, instructor de fitness, alcool des: „Îți face poftă de…

Monica Anghel, una dintre cele mai iubite și apreciate artiste din România, a vorbit deschis despre stilul său de viață, deciziile care au influențat...

Giorgio Armani a împlinit 90 de ani: „Mai pot sta 2-3 ani în fruntea companiei”. Secretul...

Giorgio Armani, unul dintre cei mai influenți designeri din lume și o legendă vie în industria modei, a sărbătorit recent împlinirea a 90 de...

Se estimează că numărul total de muncitori străini în România va ajunge la aproximativ 340.000 până la sfârșitul acestui an, din care peste 200.000 sunt muncitori proveniți din țările asiatice.

Sectoarele construcțiilor și turismului din România angajează cei mai mulți muncitori din Nepal, Pakistan și Sri Lanka, deoarece există un deficit de muncitori pe piața internă. Această forță de muncă importată se dovedește a fi salvatoare pentru mulți angajatori.

Angajatorii români apreciază muncitorii asiatici pentru productivitatea lor crescută, asiduitatea, disponibilitatea de a învăța și răbdarea în lucrări care necesită precizie.

În România, salariile variază. Un barman străin poate câștiga 3.000 de lei plus beneficii suplimentare, în timp ce un muncitor pe șantier poate obține un salariu net de 2.500 de lei.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE