În perioada estivală, industriile de cazare de pe coasta românească creează oportunități de angajare pentru cei interesați să lucreze în turism. Internetul abundă în oferte de muncă, dintre care unele pot fi foarte atrăgătoare.
În continuare, vom prezenta cât poate câștiga o cameristă care lucrează în stațiunea Mamaia pe parcursul sezonului de vară.
Joburile în domeniul turismului sunt extrem de căutate, mai ales în sezonul de vară. Prin urmare, unitățile de cazare de-a lungul coastei românești oferă o varietate de roluri pentru cei interesați să se angajeze în acest sector.
Un astfel de rol poate fi atractiv, în special datorită salariilor competitive pe care le pot obține angajații.
La începutul sezonului, angajatorii publică anunțuri pe rețelele de socializare sau pe site-urile de recrutare. Potrivit unui anunț, o companie din Constanța angajează cameriste pentru apartamentele în regim hotelier din stațiunea Mamaia.
Detalii mai concrete despre acest rol includ un program de lucru de la 11:00 la 15:00, cu un salariu net lunar de 2.000 de lei, suma fiind inclusă în întregime în contractul de muncă.
Beneficiile adiționale includ decontarea transportului în valoare de 200 de lei, precum și bonusuri și alte beneficii în funcție de implicarea angajatului. Deși experiența nu este necesară, deținerea unui permis de conducere și a unei mașini poate fi un avantaj.
Responsabilitățile unei cameriste includ efectuarea și menținerea curățeniei în camerele ocupate și cele libere, în conformitate cu standardele și procedurile companiei, precum și verificarea inventarului acestor camere. Dacă adăugăm toate beneficiile, o cameristă poate ajunge să câștige până la 3.000 de lei pe lună, o sumă semnificativă pentru un post part-time de 4 ore pe zi.
Cu toate acestea, litoralul românesc a experimentat o creștere considerabilă a prețurilor. Începând cu 1 iulie, costurile pentru a petrece câteva zile pe coasta Mării Negre au crescut semnificativ.
Mai precis, prețurile pentru cazare au crescut foarte mult, cu o majorare medie de 20% per noapte. Din păcate, și prețurile la restaurante au crescut.
Aceste majorări de prețuri au alarmat turiștii care au vizitat litoralul în această perioadă. Un turist care își petrece vacanța în stațiunea Eforie Nord a încercat să ilustreze cât de mari sunt prețurile pentru mâncare în localuri, postând pe rețelele de socializare imagini cu meniul unui restaurant.
Mai exact, o porție de două ouă ochiuri costă nu mai puțin de 12 lei. Cei care doresc ouă ochiuri românești, cu brânză și mămăliguță, vor trebui să plătească 19 lei. În plus, o omletă simplă costă acum 12 lei, iar una cu brânză ajunge la 14 lei.