Thursday, November 21, 2024
HomeReteteCum faci cea mai bună dulceață de trandafiri cum făcea bunica

Cum faci cea mai bună dulceață de trandafiri cum făcea bunica

Dulceața de trandafir este un produs tradițional îndrăgit, confecționat din petale de trandafir. Aceasta poate fi preparată atât din petale proaspete, cât și din cele uscate, cu preferință pentru trandafirul de Damasc (Rosa damascena), recunoscut pentru culoarea sa roz închis și aroma intensă. Iată cum poți pregăti în propria bucătărie cea mai bună dulceață de trandafiri.

Ghid pentru cea mai savuroasă dulceață de trandafiri, după rețeta bunicii
Tradițională și delicioasă, dulceața de trandafir a fost întotdeauna apreciată ca o adevărată delicatesă. Aceasta poate îmbogăți deserturile, fiind o umplutură excelentă, sau poate fi savurată ca atare. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a prepara o dulceață de trandafiri autentică și gustată.

Aceasta este rețeta de bază pentru dulceața de trandafiri, alături de ingredientele esențiale pe care le vei avea nevoie: 2 căni de petale de trandafiri proaspete și curate, 4 căni de zahăr, sucul unei jumătăți de lămâie și 4 căni de apă.

Pregătirea petalelor de trandafiri


Alege trandafiri proaspeți, care nu au fost expuși pesticidelor sau poluării. Trandafirii cu petalele groase și puternic aromate sunt idealii pentru dulceață. După selectare, clătește cu atenție trandafirii sub un jet de apă rece pentru a elimina impuritățile sau eventualele insecte. Rupe petalele de trandafiri de pe codițe și îndepărtează partea albă de la baza petalelor care poate aduce un gust amar.

Combinarea ingredientelor pentru dulceața de trandafiri


Într-un vas, adaugă petalele și acoperă-le cu zahăr, folosind o cantitate proporțională de zahăr pentru petale. După ce ai combinat ingredientele, acoperă vasul și lasă amestecul să macereze câteva ore sau peste noapte. Acest proces ajută la extragerea uleiurilor aromatice din petale și la combinarea lor cu zahărul. După macerare, petalele și zahărul se procesează într-un blender până când se obține o pastă omogenă, fără bucăți mari de petale.

Prepararea dulceții

Tichete sociale de la stat pentru Crăciunul 2024. Află cine sunt beneficiarii și când vor fi...

Autoritățile din România au anunțat lansarea programului „Tichete pentru Crăciun,” un sprijin social destinat să aducă un strop de bucurie și liniște financiară pentru...

Mihai Bendeac a semnat cu Pro TV! Cum se numește emisiunea și când va fi difuzată

O adevărată surpriză a lovit lumea televiziunii din România! Mihai Bendeac, unul dintre cei mai iubiți și controversați actori de comedie, revine pe micile...

Andreea Bănică s-a pozat aproape dezgolită pe internet. Imagini incendiare cu artista: „Arăți…

După o perioadă încărcată de muncă și activități, cântăreața Andreea Bănică și-a permis, în sfârșit, o zi de relaxare la malul mării, moment așteptat...

Se vor schimba toate buletinele din România. Află până când mai sunt valabile cărțile de identitate

Toate cărțile de identitate din România vor expira pe 3 august 2031, în conformitate cu reglementările stabilite de Uniunea Europeană (UE), care impun adoptarea...


Amestecul se adaugă într-un vas și se încălzește la foc mediu. Amestecă constant până când zahărul se dizolvă complet și amestecul capătă consistență vâscoasă. Continuă g

ătirea pentru aproximativ 15-20 de minute, amestecând ocazional.

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, folosește metoda picăturii pe farfurie. Plasează o picătură de dulceață pe o farfurie rece și, dacă picătura nu se întinde, dulceața este gata.

Conservarea dulceții de trandafir


În timpul în care dulceața este la fiert, sterilizează borcanele și capacele în apă clocotită pentru aproximativ 10 minute. După sterilizare, lasă borcanele să se usuce. Odată ce dulceața este gata, las-o să se răcească puțin, apoi toarnă-o în borcanele sterilizate, lăsând un spațiu mic în partea de sus pentru a permite dilatarea în timpul răcirii.

Sigilează borcanele bine, iar apoi lasă dulceața să se răcească complet în borcanele sigilate. Dulceața de trandafiri se depozitează într-un loc răcoros și întunecat. Chiar dacă se poate păstra pentru câteva luni, recomandarea este să fie consumată într-un timp rezonabil pentru a te bucura de prospețimea și aroma sa.

Dulceața de trandafiri se poate servi pe pâine, în clătite, croissante sau alături de alte deserturi. Această dulceață aduce cu sine o notă de eleganță și delicatețe, bucurându-te de gustul rafinat al petalelor de trandafir.

RECOMANDATE

POPULARE