Într-o veste devastatoare pentru anumiți cetățeni români, se pare că nu vor putea beneficia de pensionare, contrar planurilor și așteptărilor pe care le aveau. Situația este tensionată și se pare că o rezolvare este dificil de atins în acest moment.
Semnele de disconfort și nemulțumire au început să apară. Mai bine de o sută de oameni au manifestat deja nemulțumirea lor în public, prin proteste.
Minerii din județul Gorj se plâng că autoritățile nu respectă legea care prevede posibilitatea pensionării lor cu 13 ani mai devreme. Înfuriați de această neconformitate, ei și-au exprimat revolta ieșind pe străzi și strigând nemulțumirile lor.
Conflictul dintre minerii din Oltenia și președintele Casei Naționale de Pensii reprezintă ultimul scandal social izbucnit în România. Minerii se revoltă și protestează deoarece legea care prevede pensionarea lor anticipată cu 13 ani nu este implementată, motivul invocat fiind că legea necesită “îmbunătățiri”.
Dosarele de pensionare ale minerilor din Gorj sunt blocate, iar angajații nu primesc niciun răspuns la cererile lor. Sindicatele minerilor sunt supărate pe atitudinea Casei de Pensii și au declarat că sunt pregătite să depună o plângere împotriva lui Daniel Baciu, președintele instituției, pentru nerespectarea legii.
Între timp, mai mult de 100 de persoane s-au adunat în fața sediului prefecturii Gorj, minerii declarând că vor merge în instanță cu acuzațiile lor împotriva directorului Casei Naționale de Pensii.
Într-o reacție la protestele minerilor, Daniel Baciu a promis că va încerca să rezolve situația. În prezent, aproximativ 900 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care administrează minele din zonă, îndeplinesc condițiile de pensionare.
În ultima vreme, minerii nu sunt singurii care protestează. De curând, sistemul educațional a fost paralizat de o grevă generală inițiată de profesori, care a durat aproape trei săptămâni.
Mai mult, sindicatele din sănătate au anunțat că personalul din domeniu se află într-o grevă japoneză, protestând împotriva nerespectării legii salarizării.
Aceste mișcări de revoltă indică faptul că tot mai mulți români își exprimă nemulțumirea față de clasa politică, criticând nivelul scăzut al traiului, prețurile înalte și salariile mici.