Sunday, September 8, 2024
HomeStiriAproape toate spitalele din țară au intrat în grevă japoneză

Aproape toate spitalele din țară au intrat în grevă japoneză

Angajații din spitalele naționale, inclusiv cei din capitală, intră astăzi într-un act de protest numit “greva japoneză”.

Acesta este un gest simbolic, în care angajații își vor continua activitatea, dar vor purta banderole pe brațe pentru a-și arăta solidaritatea cu colegii lor.

Sindicatele solicită autorităților să își îndeplinească promisiunile anterior făcute.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

În cadrul acestor promisiuni, Guvernul a asigurat că salariile tuturor angajaților din spitale și asistență socială vor fi ajustate la nivelul actual al costurilor de trai.

În acest moment, infirmierele, îngrijitorii și brancardierii se descurcă cu venituri modeste de aproximativ 2.400 lei lunar.

În plus, autoritățile s-au angajat să deblocheze un număr semnificativ de posturi în sistemul medical, mai precis 14.000.

Dacă autoritățile nu își îndeplinesc angajamentele, greva japoneză s-ar putea prelungi până pe 15 iunie.

După această dată, dacă nu sunt realizate progrese, sindicatele intenționează să organizeze o grevă de avertisment, urmată, dacă va fi necesar, de o grevă generală pe data de 1 iulie.

Totodată, și polițiștii vor fi prezenți pe străzi, exprimându-și nemulțumirea în privința modificărilor aduse legii pensiilor speciale, care includ și majorarea vârstei de pensionare la 65 de ani.

Forțele de ordine și siguranță au anunțat că vor organiza proteste astăzi și joi, începând cu ora 11, în fața Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Muncii. Ei își exprimă nemulțumirea în legătură cu legea salarizării și modificările aduse legii pensiilor.

RECOMANDATE

POPULARE