Sunday, September 8, 2024
HomeStiriO femeie de Călărași era să-și ucidă din greșeală cei șase copii

O femeie de Călărași era să-și ucidă din greșeală cei șase copii

Șase copii din județul Călărași, care s-au intoxicat cu medicamente după ce mama lor le-a administrat greșit un tratament profilactic pentru tuberculoză, se află acum în stare stabilă. Ei au fost transportați în regim de urgență în București și au fost internați în secția de toxicologie a Spitalului Grigore Alexandrescu.

Din nefericire, mama copiilor a înțeles greșit instrucțiunile medicale, crezând că “o tabletă” se referă la o folie întreagă de pastile, ceea ce a dus la administrarea a 30 de pastile fiecărui copil. În urma acestui incident, autoritățile au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și au audiat părinții miercuri.

Grupul de copii, format din cinci fete și un băiat cu vârste cuprinse între cinci și 16 ani, sunt sub supravegherea atentă a medicilor și primesc tratament pentru a contracara efectele consumului excesiv de medicamente.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

Tratamentul profilactic pentru tuberculoză pe care l-au luat conține izoniazidă, o substanță activă ce, în cantități mari, poate provoca afecțiuni neurologice, convulsii, tulburări metabolice cu afectare hepatică și renală, putând chiar cauza decesul dacă nu se intervine imediat.

Grație intervenției rapide a echipajelor SMURD, viața celor șase copii a fost salvată. Trei dintre ei, în stare gravă, au fost transportați de urgență din localitatea Dragalina la București cu elicopterele, în timp ce ceilalți trei frați au fost preluați de la domiciliu cu ambulanțele SMURD.

Copiii fuseseră expuși la un pacient cu tuberculoză și începuseră și ei un tratament profilactic. Din cauza absenței asistentului medical responsabil cu administrarea medicamentelor pentru mai multe zile, mama a primit instrucțiuni de administrare a medicamentelor la domiciliu, pentru o perioadă de șase zile.

Din neștiință, aceasta a interpretat greșit instrucțiunile și a administrat fiecărui copil câte 30 de tablete în loc de trei, așa cum era indicat în funcție de greutatea corporală a fiecărui copil.

Autoritățile judiciare din Călărași au deschis o anchetă în acest caz, cercetând incidentul sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Anchetatorii vor stabili cine se face vinovat de acest tragic incident, care ar fi putut avea urmări mult mai grave.

RECOMANDATE

POPULARE