Sunday, September 8, 2024
HomeStiriAu apărut pepenii roșii românești în piețe, Vezi cât a ajuns să...

Au apărut pepenii roșii românești în piețe, Vezi cât a ajuns să coste kg

Vara constituie anotimpul ideal pentru a savura legume și fructe proaspete, de sezon, cultivate pe solurile românești.

În plus, atenția nu trebuie să se îndrepte doar spre calitatea și prospețimea produselor, ci și spre preț, întrucât vara, perioadă în care în fiecare grădină se regăsește măcar un tomate, se pot achiziționa legume și fructe la prețuri foarte accesibile.

În urmă cu doar două luni, în plină primăvară, un pepene era aproape o raritate (mai ales unul de import) pentru un buget mediu, costul acestuia ajungând la sume de 80 sau chiar 90 de lei pe bucată.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

Însă acum, în miezul verii, aproape orice român își poate permite achiziționarea a cel puțin un pepene.

În plus, piețele s-au umplut de pepeni românești, vânzătorii lăudându-se cu gustul lor deosebit, dulceața, aroma și textura cărnoasă a acestora.

La cât se ridică prețul unui kilogram de pepene românesc în piețele de la noi? În plin sezon estival, un kilogram de pepene autohton se comercializează cu 5 lei.

Găsești o varietate largă de mărimi, de la pepeni mici, de 5-6 kilograme, până la veritabili giganți care depășesc 10 kg, pentru a-i transporta acasă fiind nevoie de un efort considerabil.

Și roșiile au devenit mai accesibile, dacă în primăvară un kilogram de roșii putea costa până la 40 de lei, acum poți achiziționa un kilogram de roșii românești, cărnoase și parfumate, cu 6 sau 7 lei.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE