Sunday, September 8, 2024
HomeStiriIncredibil cât costă o tochitură cu mămăliguță în Mamaia 2023

Incredibil cât costă o tochitură cu mămăliguță în Mamaia 2023

Un număr tot mai mare de români optează pentru vacanțe pe plajele străine, cum ar fi cele din Bulgaria, Turcia sau Grecia, nu din dorința de a petrece concediul peste hotare, ci din cauza costurilor mai mici. În 2023, tarifele exorbitante practicate de localurile din stațiunea Mamaia au provocat indignare în rândul turiștilor.

Mulți vizitatori sunt uluiți de prețurile cerute pentru mâncărurile tradiționale în unele restaurante din Mamaia.

Un incident recent a implicat un turist din Eforie Nord care a trebuit să plătească aproape 100 de lei pentru o porție de cartofi prăjiți, o ceafă de porc și doi cârnați. Într-o altă situație, o porție de tochitură dobrogeană, o mâncare locală, a avut un preț exorbitant.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

În această vară, este mai cost-eficient pentru turiștii de pe litoralul românesc să mănânce în restaurante cu stele Michelin din străinătate, decât în localurile din proximitatea plajelor.

Prețurile ridicate de la restaurantele de pe litoralul românesc au devenit o problemă de discuție printre români, iar acum, mulți vizitatori sunt descurajați de costul pe care o porție de tochitură îl poate avea, conform Antena 3 CNN.

Prin urmare, românii care intenționează să viziteze litoralul în perioada următoare trebuie să fie pregătiți pentru prețurile în creștere.

Pentru o simplă porție de tochitură dobrogeană cu mămăliguța la un restaurant obișnuit din Mamaia, turiștii trebuie să plătească aproximativ 60 de lei. Astfel, o familie cu doi copii va trebui să cheltuiască în jur de 250 de lei doar pentru mesele principale.

Prețurile din litoralul românesc nu au fost niciodată atât de mari. O pizza poate costa în jur de 45 de lei, iar un burger de pui este aproximativ 20 de lei. Prețurile pentru sucuri naturale sau smoothie-uri variază între 12 și 25 de lei.

În ceea ce privește oportunitățile de angajare în turism, eJobs indică faptul că există o cerere mare de forță de muncă în această perioadă pe litoral.

Salariile medii înregistrate în aceste domenii variază între 3.000 și 3.500 de lei, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs. Cu toate acestea, așteptările salariale ale candidaților depășesc cu 1.500 de lei veniturile medii declarate, variază între 3.000 și 4.500 de lei pe lună.

RECOMANDATE

POPULARE