Sunday, September 8, 2024
HomeStiriRevoltător ce au găsit inspectorii ANPC în bucătăria unui restaurant

Revoltător ce au găsit inspectorii ANPC în bucătăria unui restaurant

Într-o inspecție recentă efectuată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), un restaurant popular din stațiunea Costinești a fost descoperit încălcând numeroase norme de igienă și de siguranță alimentară.

Rezultatul controlului a fost uluitor și a determinat închiderea temporară a locației.

În perioada estivală, când litoralul este plin de turiști, ANPC și-a sporit eforturile de control. Așa s-a întâmplat și în cazul acestui restaurant din Costinești, unde au fost constatate grave nereguli: produse alimentare expirate, mizerie și infestare cu gândaci.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

Însă, lista neregulilor nu s-a oprit aici. S-au descoperit ustensile de gătit și vase uzate, neigienizate, iar camerele frigorifice în care se păstrau alimentele erau la fel de murdare, cu pereți exfoliați și paviment nesănătos.

Inspectorii au mai identificat produse alimentare fără etichete clare de identificare privind proveniența și data expirării. Mai mult, a fost descoperit un container în care erau depozitate produse congelate precum pește și fructe de mare, acestea neavând niciun indiciu privind proveniența, denumirea, data fabricării și data limită de consum.

Alte deficiențe identificate au inclus: barul care folosea un recipient pentru deșeurile menajere fără capac de protecție, un congelator de înghețată care avea insecte moarte în interior.

Aragazul neigienizat, hotele pline de grăsime arsă, vase de gătit uzate și neigienizate, frigidere cu chedere rupte și mucegai, lipsa unui grafic de monitorizare a temperaturii și recipiente pentru deșeurile menajere fără capace de protecție.

Drept urmare, restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei. Au fost reținute pentru distrugere 161 de kilograme de alimente, iar autoritățile au propus ca localul să fie închis pentru o perioadă de până la șase luni. Această propunere a fost transmisă prin intermediul unui comunicat de presă de către ANPC.

RECOMANDATE

POPULARE