Tuesday, July 23, 2024
HomeSanatateCe sa faci pentru ca ouăle să nu mai crape în timpul...

Ce sa faci pentru ca ouăle să nu mai crape în timpul fierberii

Cu siguranță ne-am confruntat cu dezamăgirea de a vrea să fierbem un ou, doar pentru a-l vedea spărgându-se în apa fierbinte. În locul unei mese rapide și satisfăcătoare, ne aflăm în fața unei situații frustrante.

Cu toate acestea, există o soluție simplă și la îndemâna tuturor pentru a preveni acest lucru, despre care doar câțiva dintre noi sunt conștienți! Acesta este un ingredient obișnuit pe care îl avem cu toții în bucătărie: sarea!

Fie că ne grăbim sau că ajungem acasă târziu și ne dorim ceva ușor și rapid de preparat, oul fiert este adesea soluția la care apelăm.

N-o să crezi ce tarife are Andreea Tonciu “sunt femeie și nu trebuie să..”

Emisiunea galelor RXF este difuzată de două ori pe săptămână pe platforma online YouTube, avându-i ca gazde pe Lavinia Tîrzianu și Ionuț "Pitbull" Atodiresei.Pe...

Loredana Groza vorbește în premieră despre operațiile sale estetice

Deși Loredana Groza evită în mod frecvent întrebările privind operațiile estetice, artista pare să sugereze în ultimul timp că nu a apelat la astfel...

Loredana Chivu și-a dezvăluit tariful, Cât trebuie să plătești pe lună pentru

Recent, Loredana Chivu, cunoscută pentru rolul de asistentă TV și model, a anunțat fanii de pe rețelele de socializare că a început să creeze...

Motivul incredibil pentru care Gina Pistol nu a dat Bacalaureatul

Gina Pistol, recunoscută în industria media românească, a cunoscut o creștere spectaculoasă a popularității sale, care a atins un apogeu în urma căsătoriei cu...

Dar cine nu s-a confruntat cu enervanta situație în care coaja oului se sparge în timp ce acesta fierbe? Pentru a ne asigura că acest incident nu se va mai repeta, avem la dispoziție un truc incredibil de simplu!

Acest “truc” salvator implică utilizarea unui ingredient banal prezent în orice bucătărie: sarea! Da, incredibil, dar sarea este ingredientul secret care ne va asigura că ouăle noastre nu se vor mai sparge în timpul fierberii.

Mecanismul prin care sarea ne ajută să evităm acest inconvenient are legătură, cel mai probabil, cu presiunea apei în care fierb ouăle. Sarea pare să ajusteze presiunea apei astfel încât să împiedice pătrunderea acesteia în interiorul oului, fenomen care cauzează de obicei spargerea acestuia.

Însă sarea nu ne ajută doar să evităm spargerea oului în timpul fierberii, ci este un aliat de nădejde și atunci când dorim să decojim oul.

Mai exact, sarea face ca decojirea oului să devină o activitate mult mai simplă și mai puțin timp consumatoare.

Așadar, utilizarea sării în timpul fierberii ouălor se dovedește a fi un truc util, nu doar pentru prevenirea spargerii lor, ci și pentru a ne ușura munca atunci când dorim să le decojim.

Sourceclick.ro
RECOMANDATE

POPULARE