Sunday, September 8, 2024
HomeStiriMare atenție la Kaufland și Lidl, Au la vânzare alimente cu făină...

Mare atenție la Kaufland și Lidl, Au la vânzare alimente cu făină din greieri

În urma recentei aprobări a făinii de greieri pentru uz alimentar de către Comisia Europeană, marile lanțuri de supermarketuri vor începe în curând să includă în oferta lor alimente care conțin acest tip de făină.

Lidl este primul care se pregătește să introducă aceste produse pe rafturile sale, urmat de Kaufland și Aldi, conform informațiilor oferite de Ziarulromanesc.de și preluate de Bugetul.ro. Este important de menționat că aceste noi produse vor fi disponibile în supermarketurile din Germania.

În multe cazuri, insectele prelucrate sunt trecute pe lista de ingrediente sub denumirea de colorant E 120. Acesta este cunoscut și sub numele de “carmin roșu”, fiind obținut prin fierberea și măcinarea anumitor insecte care trăiesc pe cactuși.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

În etichetarea produselor alimentare și cosmetice, acest colorant poate fi găsit sub denumiri precum “E 120”, “carmin roșu”, “carmin” sau, în cazul produselor cosmetice, “CI 75470” sau “coșenilă”.

Site-ul de comparații „Codecheck” dezvăluie că aceste insecte pot fi găsite în diverse produse, inclusiv în M&M’s Crisp, iaurturile Müller și Danone.

De asemenea, colorantul din insecte este prezent în produsele Skittles, gumele de mestecat Haribo, băuturi roșii, dulcețuri de căpșuni și zmeură, siropuri dulci, dar și în cârnați, ketchup și chipsuri.

Pentru persoanele alergice la arahnide, crustacee și moluște sau pentru cei care doresc să evite consumul de făină de greieri, este esențială citirea atentă a etichetelor.

Este de așteptat ca produsele ce conțin făină de greieri să fie etichetate în mod corespunzător. Făina de greieri poate fi adăugată în diverse alimente precum paste, pâine, biscuiți, pizza, cereale și batoane. În conformitate cu reglementările UE, orice adaos de făină de insecte trebuie marcat pe etichete.

Pentru produsele care conțin făină de greier de casă (de exemplu pâine, biscuiți, grisine, paste, pizza, amestecuri de panificație sau batoane și paste), denumirea științifică a insectei, Acheta domesticus, va apărea pe etichetă.

La fel se întâmplă și cu alimentele derivate din gândaci de bălegar (congelate, paste, uscate și pudrate), etichetate ca Tenebrio Molitor, și lăcusta migratoare, etichetată ca Locusta migratoria.

Făina de greiere este comercializată în pachete de 100 de grame, având un preț de 96,25 lei. Astfel, prețul pentru un kilogram de făină de greiere ajunge la 962,50 lei.

RECOMANDATE

POPULARE