Sunday, September 8, 2024
HomeStiriEste îngrozitor cum și-au bătut joc polițiștii italieni de un român

Este îngrozitor cum și-au bătut joc polițiștii italieni de un român

Un scandal de proporții a izbucnit în cadrul Poliției italiene, după ce a fost dezvăluit comportamentul inuman pe care o serie de ofițeri îl manifestau în exercitarea atribuțiilor lor.

Într-un paradox amar, tocmai aceștia, care ar fi trebuit să asigure protecția și siguranța cetățenilor, au fost identificați ca fiind instigatori la violență și cruzime.

Această situație a venit la lumină în urma unui incident care s-a produs în Verona și care a stârnit valuri de revoltă în societate.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

Uluitoarea descoperire a expus comportamentul brutal al polițiștilor: cinci dintre ei au fost deja arestați la domiciliu, iar alți 17 sunt sub investigație, dar în libertate.

Acești ofițeri sunt acuzați de torturarea persoanelor pe care le-au reținut, majoritatea fiind imigranți. Printre victimele lor se numără și un cetățean român, Nicolae Daju, care trăiește pe străzile din Verona de aproape trei ani.

Într-un interviu acordat publicației Il Mattino di Padova, Nicolae a povestit în detaliu abuzul inuman la care a fost supus de către polițiști. Acesta a relatat cu îngrozire ce i s-a întâmplat în data de 14 octombrie 2022.

Nicolae a povestit că se afla la barul Primo Kilometro, în zona Fiera, unde se bucura de o bere și o cafea alături de un prieten. Însă momentul de liniște a fost brusc întrerupt de sosirea unei mașini de poliție. Doi agenți au coborât și s-au îndreptat imediat spre ei, solicitându-le actele.

Deși Nicolae le-a explicat că nu făcea nimic ilegal, polițiștii i-au cerut să se urce în mașină. Înainte de a-i permite să intre, aceștia i-au pulverizat fața cu spray cu piper, un act pe care Nicolae îl descrie ca fiind complet nejustificat.

La secție, situația a degenerat. Nicolae a fost brutalizat, trăind un adevărat coșmar: „Unul dintre cei doi polițiști m-a prins de păr și m-a târât până la celulă.

Un polițist a intrat furios în celulă, mi-a mai pulverizat fața cu spray cu piper, apoi m-a târât peste urină. Nu am reacționat pentru că mi-a fost frică. Cum se poate reacționa în acele condiții?”

Dezvăluirile lui Nicolae continuă, acesta amintindu-și cu durere de umilințele suferite: „Trebuia să merg urgent la baie. Am încercat să atrag atenția unui polițist făcând gesturi prin peretele transparent. Mi-au spus că nu se poate să merg la baie și că va trebui să fac pe jos. Sigur, am stat într-un colț și mi-am făcut nevoile.

Din păcate, m-au pedepsit pentru asta. De îndată ce am terminat, un polițist a intrat furios în celulă, mi-a mai pulverizat fața cu spray cu piper, apoi m-a târât peste urină. Când m-am ridicat, un agent m-a lovit cu pumnul în ficat”.

După câteva ore de tortură și batjocură, Nicolae a fost eliberat „după ora 21:00. M-au condus până la ușă și mi-au dat drumul”.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE