Sunday, September 8, 2024
HomeStiriO femeie dispărută de 9 ani a fost găsită zidită în pereții...

O femeie dispărută de 9 ani a fost găsită zidită în pereții unei case

După un deceniu de mister și neliniște, corpul unei tinere, Sibora Gagani, care a dispărut în urmă cu nouă ani în Spania, a fost descoperit îngropat în pereții unei locuințe din Torremolinos, Málaga.

Originară din Albania, Sibora avea doar 22 de ani când a dispărut în data de 7 iulie 2014, iar ultimele știri despre ea au fost comunicate familiei sale, care locuiește în Italia. Locuința în care a fost găsită tânăra era cea în care a locuit cu iubitul ei, Marco R., un bărbat italian cu 23 de ani mai în vârstă decât ea.

Destinul Siborei a revenit în atenția publicului în urma unei alte tragedii. Marco R. este în prezent acuzat de uciderea prin înjunghiere a Paulei, o altă tânără cu care a avut o relație și cu care a locuit în Torremolinos.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

După arestarea sa pentru crima comisă asupra Paulei, Marco a recunoscut neașteptat că a omorât-o și pe Sibora și a ascuns cadavrul ei într-un perete al apartamentului lor. Această mărturisire surprinzătoare a fost relatată de El Mundo.

În ciuda perchezițiilor repetate ale Poliției Naționale în apartamentul în care Sibora și Marco locuiseră – o locuință situată în centrul orașului Torremolinos, aproape de primărie și de secția de poliție – anchetatorii nu găsiseră nimic până la mărturisirea lui Marco.

Corpul Siborei a fost descoperit într-o cutie de lemn, ascunsă în ziduri. Echipamentele cu raze X au fost utilizate de criminaliști pentru a analiza cu minuție întreaga clădire. Odată descoperit, cadavrul a fost transferat la Institutul de Medicină Legală din Malaga, unde urmează să se efectueze autopsia și teste pentru confirmarea identității.

Dispariția Siborei a fost întotdeauna învăluită în mister. Câteva zile după dispariția sa, Marco a contactat mama tinerei și a informat-o că Sibora a decis să se întoarcă în Italia și că va ajunge acolo în curând, însă nu a luat cu ea lucrurile personale.

De atunci, telefonul ei a rămas închis. Dispariția Siborei a fost suspectă din start, având în vedere că nu a luat legătura cu niciun membru al familiei și că documentele ei expiraseră și nu solicitase reînnoirea lor, făcând-o, practic, incapabilă de a călători. În plus, Sibora îi mărturisise mamei sale cu puțin timp înainte de dispariția sa că relația cu Marco era tensionată și că acesta avea un comportament nepotrivit.

Marco a fost arestat la câteva ore după asasinarea Paulei, în data de 17 mai. După arestarea sa, Marco a reacționat imediat când a văzut o fotografie a Siborei pe un panou din secția de poliție și a recunoscut că a ucis-o și a ascuns-o în apartamentul în care locuiau. El a refuzat ulterior să-și repete mărturia în fața judecătorului, dar existau suficiente indicii pentru a se efectua o nouă percheziție în locuința respectivă.

Această poveste sinistră aduce aminte de legenda lui Meșterul Manole, care și-a zidit soția, Ana, în pereții mănăstirii pe care o construia, pentru a asigura rezistența și stabilitatea edificiului. În mod similar, Sibora a fost zidită în pereții casei, devenind parte dintr-o poveste tragică de violență și obsesie.

Sourcedigi24.ro
RECOMANDATE

POPULARE