Monday, September 16, 2024
HomeStiriO femeie ruptă de beată ce mergea pe trotinetă a fost lovită...

O femeie ruptă de beată ce mergea pe trotinetă a fost lovită pe trecere

În București, o femeie de 35 de ani care conducea o trotinetă electrică sub influența alcoolului a fost implicată într-un accident rutier. Femeia, care traversa strada pe trotineta sa fără să se dea jos, a fost lovită de un vehicul în timp ce se afla pe o trecere de pietoni. După impact, femeia a fost rănită, suferind leziuni minore și a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar. Testele de alcoolemie efectuate la spital au indicat o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul a avut loc în jurul orei 21:50, cu trotineta femeii răsturnată pe stradă și victima zăcând la câțiva metri distanță, cu fața sângerândă. În ciuda gravității situației, ajutorul a venit din partea unei persoane neașteptate – Cristina Miia, o colegă a victimei și medic militar, care se afla în timpul ei liber.

Cristina, care se afla în apropiere, nu a ezitat și s-a îndreptat rapid spre victima accidentului. Ea a ajutat-o pe femeie să se ridice și să se urce în ambulanță, apoi a întins-o pe targă și i-a pus un guler cervical, pe care l-a cerut șoferului ambulanței. După câteva minute, un echipaj SMURD a sosit la fața locului și a preluat îngrijirea victimei.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale, Cristina a fost lăudată pentru spiritul ei civic și compasiunea față de ceilalți, precum și pentru acțiunile sale prompte și eficiente. Experiența ei ca voluntar SMURD și ca medic militar în cadrul Forțelor Terestre Române a fost un atu în gestionarea acestei situații de urgență.

De remarcat este faptul că șoferul vehiculului implicat în accident a fugit de la locul faptei, dar a fost prins de poliție după o scurtă perioadă de timp. Consecințele legale ale acțiunilor sale rămân de văzut.

RECOMANDATE

POPULARE