Thursday, September 19, 2024
HomeStiriCât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe în România

Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe în România

În ultima perioadă, prețul cireșelor a atins cote neașteptate, devenind un lux pe care puțini și-l pot permite, mai ales la începutul sezonului când costul unui kilogram poate părea exorbitant. În 2023, în piețele românești, un kilogram de cireșe de mai poate ajunge la prețul de 100 de lei, demonstrând o creștere semnificativă a costurilor pentru aceste fructe delicioase.

Însă cireșele nu sunt singurele fructe cu prețuri astrale. Corcodușele turcești, spre surprinderea multora, sunt comercializate la prețuri comparabile cu cele ale cireșelor. Într-o piață centrală din București, un kilogram de corcodușe din Turcia poate costa 49 de lei.

Un cetățean indignat de aceste prețuri a postat o fotografie pe Facebook și a comentat: “Corcodușe din Turcia – 49 lei/Kg. Serios? Avem corcodușe pe marginea drumului, dar voi le importați din Turcia și le vindeți la acest preț? Iar culmea este că cireșele grecești costă 65 lei/Kg. Cum este posibil să se vândă în piață la prețuri de lux, fără casă de marcat?”

Postarea a atras numeroase reacții și a fost distribuită de sute de ori. Un internaut a remarcat: “Prețurile voastre sunt mai mari decât în Irlanda. Noi importăm fructe din cauza frigului care afectează florile cireșilor în aprilie-mai. Însă căpșunile noastre sunt cultivate organic și un preț de 6 euro/kg ar fi considerat excesiv.”

Această situație evidențiază discrepanța dintre prețurile de pe piața locală și cele internaționale, precum și nevoia de reglementări mai stricte în ceea ce privește transparența și corectitudinea prețurilor în piețele din România.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE