Thursday, September 19, 2024
HomeStiriUn bătrân de 90 ani din Austria a angajat un român să...

Un bătrân de 90 ani din Austria a angajat un român să aibă grijă de el

Un cetățean român, în vârstă de 37 de ani, este în prezent suspectat de furtul a 44.000 de euro de pe cardurile bancare ale unui pensionar de 90 de ani, pe care îl avea în îngrijire în Flachgau, o localitate austriacă din regiunea Salzburg.

Românul fusese angajat pentru a asigura îngrijirea zilnică a bătrânului. Însă, în august anul trecut, fiul pensionarului a sesizat poliția, potrivit publicației Salzburger Nachrichten.

Fiul a depus o plângere în care a denunțat dispariția cardurilor bancare ale tatălui său și efectuarea mai multor retrageri și transferuri bancare neautorizate pe parcursul a patru zile. Suma totală sustrasă se ridică la aproximativ 44.000 de euro, conform sursei citate.

Principalul suspect în acest caz este îngrijitorul român. Acesta a părăsit în mod prematur poziția de îngrijitor, invocând probleme familiale.

Atunci când fiul bătrânului a sesizat poliția, suspectul dispăruse deja. Cu toate acestea, după o serie de investigații complexe, forțele de ordine austriece au reușit să identifice locul unde acesta se ascundea.

Un mandat european de arestare a fost emis în numele său, iar suspectul a fost capturat de poliția maghiară în Ungaria și ulterior extrădat în Austria. În ciuda probelor, îngrijitorul român continuă să nege orice implicare în dispariția cardurilor pensionarului.

Sourcegandul.ro
RECOMANDATE

POPULARE