Thursday, September 19, 2024
HomeStiriUn tânăr a furat o locomotivă din stația Medgidia și s-a plimbat...

Un tânăr a furat o locomotivă din stația Medgidia și s-a plimbat cu ea


CFR a reacționat în urma incidentului în care un tânăr a furat o locomotivă și s-a plimbat cu ea în stația din Medgidia. Reprezentanții companiei feroviare au oferit câteva lămuriri cu privire la acest incident neobișnuit. Potrivit CFR, vina pentru incident este aruncată pe mecanicul locomotivei, care nu a anunțat în scris remizarea acesteia, ceea ce ar fi impiedicat deplasarea locomotivei.

Conform declarației CFR, trenul privat de marfă implicat în incident a ajuns la stația CF Medgidia în data de 9 mai 2023 și a fost dus la linia 10 la ora 21:15. Incidentul este acum subiectul unei investigații penale în desfășurare de către autoritățile competente. După încheierea investigației, SRCF Constanța, o subdiviziune a CFR, intenționează să solicite operatorului privat de marfă să plătească daunele materiale cauzate la două aparate de cale talonate.

CFR a explicat că mecanicul locomotivei are obligația de a informa în scris impiegatul de mișcare din stația CF că a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată. În cazul de față, mecanicul nu a făcut acest anunț în scris, iar angajatul de la Postul 1 Mișcare a observat că locomotiva s-a pus în mișcare și a descoperit un individ străin la bord. Poliția Transporturi Feroviare a fost imediat solicitată să intervină.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, tânărul de 20 de ani a condus locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

Această situație neobișnuită a scos în evidență importanța respectării procedurilor de siguranță în transportul feroviar și a necesității unei comunicări corespunzătoare între personalul implicat în manipularea și depozitarea locomotivelor. De asemenea, incidentul subliniază importanța unor măsuri suplimentare de securitate pentru a preveni situații similare în viitor și a proteja integritatea și siguranța infrastructurii feroviare.

RECOMANDATE

POPULARE