Sunday, September 8, 2024
HomeStiriNu mai puneți leuștean în ciorbă!

Nu mai puneți leuștean în ciorbă!

Oprește adăugarea de leuștean în ciorbă! Aceasta este o greșeală extrem de frecventă și medicii trag un semnal de alarmă în privința acestei practici.

Leușteanul este recunoscut pentru beneficiile sale uimitoare asupra sănătății, însă în cazul anumitor afecțiuni este contraindicat.

Leușteanul este o sursă bogată de quercetină, una dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal. Quercetina are o puternică acțiune antioxidantă, reglează sistemul imunitar, are efecte antiinflamatoare, previne formarea plăcilor aterogene și este cunoscută pentru proprietățile sale anticancerigene.

Cât a primit Antonia pentru a deveni imaginea unei case de pariuri: o sumă pe care...

**Antonia Dă Lovitura Financiară: Devine Imaginea Betano pentru 2,2 Milioane de Euro** Antonia, una dintre cele mai apreciate și frumoase artiste din România, a reușit...

Elevii încep școala luni, 9 septembrie. Când vor avea cei mici prima vacanță din noul an

**Elevii Încep Școala pe 9 Septembrie 2024: Calendarul Complet al Anului Școlar 2024-2025 și Momentele de Odihnă Mult Așteptate** Luni, 9 septembrie 2024, elevii din...

Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo, la Paris. Românul, cel mai bun judoka nevăzător din...

**Alexandru Bologa: Povestea unui Campion Paralimpic la Judo** Alexandru Bologa, un nume care a devenit sinonim cu excelența în lumea judo-ului paralimpic, a reușit să...

11 relatări biblice ce stârnesc întrebări

Biblia este plină de povești puternice care au influențat credința și moralitatea de-a lungul secolelor. Unele dintre acestea, însă, ridică întrebări etice dificile despre...

Frunzele de leuștean conțin, de asemenea, uleiuri volatile aromatice, precum și vitaminele A și C. De asemenea, frunzele de leuștean conțin cumarină, un compus chimic cu gust amar, care are efecte pozitive în cazuri de hipertensiune, septicemie, osteoporoză, astm și contribuie la reducerea tumorilor și inflamațiilor, precum și la inhibarea apetitului.

Cu toate acestea, s-a observat că administrarea de leuștean în cantități mari și pe perioade lungi de timp poate avea un efect iritativ în cazul infecțiilor renale.

De asemenea, leușteanul nu ar trebui consumat în timpul sarcinii și ar trebui utilizat în cantități moderate (maximum 3 grame pe zi de frunze proaspete) în timpul alăptării.

RECOMANDATE

POPULARE